KOTIIN

DSC_7820

Viimeisenä iltana tuli nukuttua muutama tunti, taxi lähti hotellilta kentälle klo 5:30 (noin 20 minuutin matka maksoi vain 500 bahtia). Pääsin samantien check iniin ja turvatarkastukseen. Vieläkin oli heikko-olo, mutta kauhea nälkä. Päätinkin syödä kentän kaupoista maistiaisia… paljon maistiaisia… Oli tosi hyviä! Paitsi ne myyjien katseet.. ne ei ollu niin hyviä. Muhahahaha! Dikkaan Bangkokin kansainvälisestä lentokentästä, se on toimiva ja viihtyisä. Aika meni todella nopeaan kentällä ja pian jo noustiinkin koneeseen. Paluulento tuntui haastavammalta, kuin meno. Positiivinen puoli lentokone ruoassa on se, että kahvi on hyvää.

13615172_604420683059590_5631090108312264074_n
stories 🙂

Lento meni iisisti, vaikkakin tuntui että aika menee todella hitaasti. En voinut uskoa mun matkaa todeksi.. Mä olin oikeesti siellä! Tein oikeesti niitä juttuja ja tutustuin niihin mahtaviin ihmisiin! Tuntuu, että oon mennyt monta askelta eteenpäin monien asioiden suhteen. Ja niinhän mä olenkin! Menikö kuukaus oikeesti näin nopeesti? Vai oliko se kaikki sittenkin unta? Kaikki ne huolet ennen matkalle lähtöä olivatkin aivan olemattomia. Mä tunnen muutoksen, tuntuu täyteläiseltä, mutta samaan aikaan ristiriitaiselta. Uusia ja piilotettuja ajatuksia vanhojen pinttymien tilalle. Täytyy pitää kotona huoli että meditoi ja rauhottuu, niin ei lähe pää lentoon. On hyvä rauhottuu alkuun hetki, vaikka oonkin täynnä tarmoa.

13692560_607117446123247_7412757946229278354_n
aamutreeni papan ja Nicolan kans

Mulla mahdollisesti tulee tässä elokuussa vielä yksi vapaaehtoismatka, mutta se on ihan koti Suomessa ja olen siellä vain viikon. Jos nyt löytyy sopivan hintaiset liput ja saan aikataulut kuntoon, niin sinne siis kehittelemään kaikenlaista :). Toivon, että kaikki mätsää ja pääsen lähtemään. Volunt2thain avulla sain jälleen luovuuteni virtaamaan, vai oliko se enemmänkin sitä että sieltä löysin uskoa itseeni – vaiko kenties molempia? Kenties (hyvä Ken). Saada olla osa tuollaista projektia ja nähdä se kaikkia. Kun asioita ei voi tosta noin vaan hommata ja paljon muuttuvia tekijöitä. Joustavuus kehittyy aivan uudelle tasolle. Muutaman päivän ollut takas kotona ja huomaan kuinka kaavoihin pinttyneitä ihmiset ovatkaan täällä. Suoraan sanoen, tulee niin tyhjä olo tällaisesta elämäntyylistä. Varmasti ovat kyläläiset Udon thanissakin kangistuneet kaavoihinsa ja todella ovatkin. Mutta tämän kaltaisten projektien avulla pääsee oma energia vaeltamaan vapaana suorittamis/rutiini -elämän vankilasta. Kun on avoin kasvulle sitä oppii itsestään paljon, noinkin lyhyessä ajassa.

DSC_7824
Nea<3

Nyt on sunnuntai ja oon aivan pihalla vieläkin. Kotiin tulin torstai iltapäivällä ja mua vastassa lentokentällä oli upea ystäväni Nea ”urponi mun <3” -kyltti toisessa kädessä ja kahvit meille toisessa. Autossa mua odotti porkkanoita ja kurkkua :D. Ajettiin Nean luo vaihtaan kuulumisia, syömään ja sain vielä manikyyrinkin. Rupattelua tosin hieman vaikeutti mun tipahtelut vähän väliä. Perjantaina kävin treenaamassa omalla salillani LadyFitness Entressessä, jossa ohjaan myös. Tätä salia oli kyllä ollut ikävä ja vastaanoton kultaista Miraa! Myöhemmin nähtiin ihanan Jukan kanssa, joka oli teettänyt meille samanlaiset t-paidat ja antoi mulle kauniita ruusuja..  Lauantaina joogasin, meditoin, siivosin ja menin ulos picnicille kirjoittelemaan. Iltapäivällä mentiin iskälle juhlistamaan velipuolen synttäreitä, tuntui hyvältä päästä latautuu perheen kanssa, kun vieläkin sen verran pihalla. Pistää hiljaiseksi, kun huomaa mitenkä upeita ihmisiä mulla nykyään on elämässäni. Ja wau mikä kotiinpaluu, nyt on saatu hemmottelua :).

13620747_604420603059598_1652212649618349788_n
🙂

LAHJOITUS

Te, jotka olette matkaani seuranneet enemmän tai vähemmän, olette varmasti huomanneet kiitollisuuteni, kasvuni ja oppimiseni määrän. Monilta teiltä olen saanut upeita kommentteja kokemuksestani, kiitos niistä. Kylän lapset ovat valloittavia, upeita, ystävällisiä, hyvä sydämmisiä, taitavia, huomioonottavia, reippaita.. Mutta he kaipaavat parempaa koulutusta. Heillä on taidot selviytyä omassa ympäristössään, monet ovat taitavia kätösistään ja vahvoja. Heillä ei ole kuitenkaan hajua muusta maailmasta ja sen menosta. Englannin kielen taidot ovat heikot. Tämä maailma antaa enemmän mahdollisuuksia, kun pystyy kommunikoimaan yhteisellä kielellä ja ainakin vielä toistaiseksi se on englanti. Kylien kouluissa on todella kova henkilöstöpula, sekä opetussuunnitelma on mitä on. Tuntien aikana lapset mutustelevat herkkuja ja juoksentelevat pois tunneilta käytäville hengailemaan. Heiltä puuttuu kunnon pohja oppimisen suhteen, enkä tiedä ymmärtävätkö he täysin opiskelun päälle ja tajuavatko miksi sitä edes tekevät (tosin moni haluaa oppia). Olisi kuitenkin tärkeää, että lapset saavat koulunkäynnistä irti sen, mitä se parhaimmillaan pystyy tarjoamaan. Tämän aikaansaaminen tarvitsee energiaa, tarmoa, päättäväisyyttä, rahaa, apua ja muutoksia. On niin paljon mitä tulee muuttaa. Lasten avulla luodaan parempi tulevaisuus kyliin, heidän perheille ja heille itselleen. Paremmalla koulutuksella on laajoja positiivisia vaikutuksia, kuten esimerkiksi tuomalla terveystietoisuutta, ympäristötietoisuutta ja parempaa kielitaitoa. Nämä ihmiset ovat aivan täyteen pumpattuja sokerista, sitä syödään heti aamusta ja jatketaan iltaan. Monilla lapsilla hampaat ovat aivan hirveässä kunnossa ja ylipainoisia lapsia oli yllättävän paljon havaittavissa. Vanhempia ihmisiä vaivaa glaukooma, todella monella se oli värjännyt silmät sinertäviksi. Roskat heitetään minne sattuu ja muovi kuten kaikki muukin poltetaan. Jos lasten englannin kielitaito on heikko, niin vanhemmilla kyläläisillä se on olematon.

Raimundin suunnitelma on rakentaa V2T kylästä ”opetuskeskus”, jonne lapset, kuin muutkin kyläläiset ovat tervetulleita oppimaan vapaaehtoisten avulla. Suunnitteilla on rakentaa sinne kirjasto ja muita aktiviteetteja. Mietittiin myös temppuilualuetta, jossa pääsee temppuilemaan valvovan silmän alla. Mihin kaikkeen tämä opetuskeskus voisi laajentuakaan! Tämän takia lahjoitukset ovat todella tärkeitä, jotta saataisiin näin upea asia toteutumaan. Niin monen ihmisen elämänlaatu varmasti kohenisi. Joten, jos sinulla on tililläsi extraa edes 1 euro (joka on n. 40 bahtia), niin sillä saa jo muutaman kouluvihon lapsille. Jos haluat tehdä hyvää ja löytää luotettavan järjestön, jolle rahaasi ja hyvyyttäsi lahjoittaa, niin tämä on ainakin yksi niistä. Apu tavoittaa autettavat ilman välikäsiä. Seuraamalla Volunt2Thai Project (https://www.facebook.com/volunt2thai/?fref=ts) Facebook -sivua, tulet myös näkemään hyväntekosi vaikutukset.

Tämän linkin kautta pääset nopeasti ja kätsysti lahjoittamaan, joko luottokortilla tai Paypalilla:

http://volunt2thai.com/en/donation

13590283_604420359726289_5417528995889143731_n

 

– Hanna Suomen Volunt2Thai head of communications 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s