Mitä ihmettä? Mukaan kuntavaaleihin!

Siitä taitaa olla pian vuosi, kun Mikko Jokipii kysyi, olisinko kiinnostunut tapaamaan hänet kuntavaalien merkeissä. Olinhan minä, vaikka idea koko asiasta naurattikin silloin. Mikko Jokipii toimii tällä hetkellä Kurikan vihreänä kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksen jäsenenä ja Vaasan Vaalipiirin Vihreiden toiminnanjohtajana. Emme kuitenkaan ennättäneet tapaamaan, sillä asia nimeltä korona tapahtui pitäen yhden, jos toisenkin kiireisenä luodessa uudenlaisia tulokulmia yrityksensä pyörittämiseen. Sivulauseena, on ollut hyvin mielenkiintoista huomata koronan aikana se, että saisi toteuttaa rakasta ja erittäin tärkeää työtään, tuntuukin toisinaan väärältä. Koen, että tässä poliitikkomme ja muut päättäjät sekä erityisesti media, ovat epäonnistuneet täydellisesti; kaaos ei laannu kaaoksella.  

Mikko palasi aiheeseen jälleen loppuvuodesta 2020 ja tässä vaiheessa olin jo aikalailla unohtanut koko asian. Nolona myönnän etten edes tiennyt milloin kuntavaalit pidetään. Tapasimme siis asian merkeissä ja uteliaisuuteni heräsi; tämähän voisi olla keino viedä tärkeitä asioita kirjavan tiimin kera eteenpäin! Teen satojen eri ikäisten ja eri lähtökodista tulevien ihmisten kanssa työtä muun muassa valmentajana, ohjaajana, kouluttajana, luennoitsijana sekä yhteistyökumppanina. Laaja-alaisen työnkuvani ja henkilökohtaisten intressien ansiosta omaan kattavasti eri näkökulmia siitä mitä tavoitteiden saavuttaminen edellyttää ja mitä juuri nyt kaikkein kipeimmin kaivataan. Joten miksi en siis lähtisi mukaan? Yrittäjänäkin tavoitteeni on tarjota ihmisille hyvinvointiin erilaisia työkaluja, ottaen huomioon ihmisen eri osa-alueet, joten tämä ei sinänsä muuttaisi yhtään mitään. Parhaimmassa tapauksessa pääsisin mukaan entistä laajemmin ja saisin vietyä ihmisten sanomaa eteenpäin. 

Allekirjoitettuani paperit tunsin, kuinka stressi alkoi nostamaan päätään; fokus oli kaikessa siinä, mitä huonoa asia voisi mahdollisesti ehkä aiheuttaa. Mitä jos jollain tulisi asian suhteen niin suuri ongelma, että päättäisi alkaa kiusaamaan tai asiakkaat katoaisivat salilta? Sitten stressattiin asiaa lisää; ”enhän minä ole mitenkään poliittinen!”, ”en osaa puhua poliittisesti korrektisti!”, ”mä vaan menen nolaamaan itseni lähtiessäni ehdokkaaksi, mulla ei ole minkäänlaisia tsäänssejä saada äänen ääntäkään”, ”nyt ne kelaa, että olen joku cityvihreä, joka puhuu asioista, joista ei tiedä yhtään mitään…”. Huh, voin myöntää, että asia nostatti paljon epävarmuuksia pintaan, mutta loppujen lopuksi olen onnistunut kääntämään asian näin: kuten työni puolesta, myös tässä tarkoitukseni on tähdätä siihen, että ihmiset voisivat paremmin ja esimerkiksi avun, sekä tuen saaminen olisi mutkattomampaa. Maailma ei ole valmis ja on paljon asioita joita tulee kehittää, muuttaa, sekä luoda. Jos voin olla mukana vaikuttamassa siihen, että hyvinvointi toteutuisi jokaisen kohdalla, niin totta helvetissä lähden mukaan. 

Vihreät puolueena sisältää paljon samoja arvoja kuin mitä minulla yrittäjänä on, joskaan en näe itseäni minkään puolueen 100% edustajana – jos voisi valita olisin puolueeton henkilö, joka pyrkii ajamaan jokaisen ihmisen hyvinvointiin liittyviä asioita. Ilman turhaa suunsoittamista mediassa ja muiden puolueiden mustamaalaamista. En ymmärrä sitä, eihän siinä saada kenenkään asioita vietyä eteenpäin? Toki keskustelu ja asioiden puiminen on tärkeää, mutta eikö sitä voi tehdä myös niin, ettei muut joutuisi kärsimään?

Näin ollen, olen mukana vuoden 2021 kuntavaaleissa. Otan tämän asian kokemuksena, mielenkiintoisena askeleena elämässäni. En lähde mukaan ajatellen, että olen ketään vastaan, vaan yksinkertaisesti viemään sellaisia asioita eteenpäin, joilla saadaan positiivisia muutoksia aikaan.

Löydät Facebook -sivuni täältä: Hanna Härkönen, Vihreät – käyhän tykkäämässä, jos haluat olla mukanani tässä projektissa. ❤

PS.:

❤ Hanna

5 Replies to “Mitä ihmettä? Mukaan kuntavaaleihin!”

 1. Hienoa Hanna.
  Hyvä että korostat ei ketään vastaan ja kaikkien puolesta asioita eteenpäin.
  Politiikkojen keskinäiseen riitelyyn ja erityisesti mustamaalaamiseen on kyllästytty. Sitä ei haluta nähdä eikä se ketään kiinnosta. Sille areenalle on tulossa väkisinkin muutos.
  Erillisyys vie erillisyyteen ja ykseys ykseyteen.
  Tulevaisuuden maata johdetaan viisaalla sydämellä, yhteydessä ja ykseydessä. Eikä tuhlata yhteistä aikaa omiin valtataisteluihin.

  Kaikkea hyvää matkallesi 💖

  Tykkää

  1. Kun näin, että olit kommentoinut niin osasin odottaa jotakin yhtä ihanaa ja tärkeää kommenttia. Kiitos Leena, niin tärkeä asia mitä tuot esiin ja otankin tämän kommentin itselleni ylös, ja lähden juurikin tällä asenteella liikenteeseen. Olet ihana ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: